Преписани от интернет и другаде.
в адресната линия може да изберете и друга дата от текущия месец Nггммдд.htm или преден Mггмм/Nггммдд.htm,
(но не всички дати са достъпни)

Новини

12.05.19

Иржи Вивадил за Войната
Източник: inosmi.ru
(Цитат от от Иржи Вивадил - parlamentni listy - Чехия).
В Чешката телевизия продължава ненавистна антируска пропаганда, разказват ужаси за дезинформационни кампании, които Русия много години води против Европейския съюз. Със същата прогаганда са заети антируски настроени политици и държавни дейци, в това число Ян Гамачек и директора на Службата за информация и безопасност. Помпозно се празнува освобождението на Пилзен от американската армия, макар, че Пилзен беше освободен от своите патриоти, а американците дойдоха на вече освободена територия. Западът със всички сили се стреми към поражение на Путин и Русия. На фона на всичко това аз трябва просто да констатирам следното:

Без Съветския съюз тогава фашизма нямаше да бъде победен. Без Съветския съюз и неговите жертви (около 140 хиляди на наша земя, много пъти повече от онези 116 американци), вероятно нашата Чешка Република нямаше да съществува, чехите щяха да бъдат частично понемчени, частично избити или изгонени някъде в Сибир. По мнение на Адолф Хитлер и Рейнхард Хейдрих, чехите е нямало какво да правят на тази земя, тъй като тя е немска.

Но и това не е всичко.

Никой не иска и не може да обезцени жертвите и усилията на западните съюзници, макар те да се несъпоставимо по-малки. Ходът на Втората Световна Война показа колко лесно Хитлер успя да се договори със Запада. Той загуби тогава, когато нападна Съветския съюз. Именно там се състояха най-важните битки и там започна поражението на Хитлер.

Светът знае стотици войни и Първата световна война също е била жестока. Но във Втората световна война еднозначно е доминирала хитлерова Германия, благодарение на своята боеспособност. Никой от Запада не е успял да я победи. Западните държави се предаваха като падащи от дърветата круши. Единственият, който съумя да излезе против Германия беше Съветския Съюз. Той се оказа по-силен и боеспособен.

Който не иска да признае това, нека остане при своите.

Съвременните русофоби навярно не биха съществували, ако през 1945 година Съветския Съюз като основна сила на съюзниците не беше победил фашистите.

После всичко беше идеално и на нас това ни е известно. Светът ликуваше, но не беше тъй черно-бял, както сега иска да ни убеди либерално-демократичната пропаганда. Няма нищо удивително в това, че Съветския Съюз, бидейки свръхдържава не искаше да губи своите васали. Но Съветският Съюз отдавна го няма, а САЩ след 1990 продължават поредицата войни и преврати. В историята на Съветския Съюз и Русия те никога не са били толкова, колкото са организирани от САЩ. Техните последствия ние плащаме и досега. Хуманитарните бомбардировки в Югославия, нелегитемната и незаконна война в Ирак, незаконната война в Афганистан, войната срещу Либия, войната срещу Сирия, организацията на преврата в Украйна, който доведе до гражданска война.

А сега пред очите ни става преврат във Венецуела.
Вероятно с този пример ще завърши моята забележка.

Търпението на Русия завърши и тя няма да допусне Западът да премахва нейните съюзници. Пък и САЩ вече не са така силни, че да се осмелят на такава авантюра.
Ще го кажа иначе: Русия не се предава. И по мое лично мнение Тръмп прекрасно разбра това от телефонния разговор с Путин. В равносметка по повод Венецуела той каза, че ще бъде заедно с Путин. Благодаря Русия. Благодаря за всичко.

Има надежда, че отново ще живеем в свят, където има равновесие.


от по-рано:

27.04.19 Дмитрий Саймс и Вячеслав Никонов разговарят

от предни месеци:
04.19 - 27.04.19 Дмитрий Саймс и Вячеслав Никонов разговарят
03.19 - 30.03.19 Цирконите и ДРСМД
02.19 - 28.02.19 Доналд Тръмп е доволен от срещата с Ким Чен Ин
12.18 - 11.12.18 Онлайн Ремонт на МКС
11.18 - 30.11.18 С-300 в Сирия стреля
10.18 - 31.10.18 В Норвегия не всички са за НАТО

начална страница